Specialisaties

Spier- en/of gewrichtsaandoeningen

Algemene fysiotherapie is het behandelen van blessures aan spieren en klachten aan gewrichten en botten. Het doel van fysiotherapie is doorgaans spieren en gewrichten soepeler en steviger maken. De basis van een goede conditie is een soepel en goed functionerend bewegingsapparaat.

Fysiotherapie aan huis

Fysiotherapie aan huis is een van de mogelijkheden bij Fysiotherapie De Laanweg.
Fysiotherapie aan huis wordt gegeven indien u niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen. Dat kan door diverse oorzaken komen, u bent slecht ter been, u heeft geen vervoer of u komt net uit het ziekenhuis. Dit neemt niet weg dat de mogelijkheid er is om later wel naar de praktijk toe te kunnen komen.

Fysiotherapie na ziekenhuis opname bijv. knie- en heup operaties

Bij knie- en heupoperaties is oefentherapie de hoofdbehandeling. Massage en mobilisatie zijn ter ondersteuning van de oefeningen. De oefeningen zijn gericht op het vergroten van de spierkracht rondom het gewricht en de coördinatie van het gewricht en de aanliggende gewrichten. 
(Litteken)Massage wordt ingezet om pijn te bestrijden, verklevingen in uw spieren en gewrichtsbanden op te heffen en/of tegen te gaan. Maar ook bij bloeduitstortingen en oedemen biedt massage een uitkomst.

Valpreventie en valtraining

Valpreventie is preventief, om het risico van vallen zo klein mogelijk te maken. De valpreventie en valtraining bestaat uit adviezen voor in en om het huis (loopruimte, kleedjes, dorpels, etc), maar bestaat ook uit oefentherapie. De oefentherapie is gericht op het evenwicht, spierkracht, uitvoering van dagelijkse bezigheden en dubbeltaken.

Fysiotherapie bij ‘ouderen’

Het ouder worden kan op den duur beperkingen met zich meebrengen. Dit ten gevolgen van ‘complexe’ gezondheidsproblematiek zoals onder andere een beroerte, Alzheimer / dementie en of een gebroken heup. De fysiotherapeutische behandeling richt zich op oefeningen om de mobiliteit en zelfstandigheid zo snel mogelijk te herwinnen. Eventueel wordt de familie of mantelzorger bij het herstel betrokken voor advies, begeleiding en informatie. De fysiotherapeut kan ook informatie geven omtrent de aanschaf van eventuele hulpmiddelen.

Fysiotherapie bij hartfalen

  • Hartfalen is een aandoening waarbij de pompfunctie van het hart verminderd is en daardoor niet meer zijn dagelijkse taken kan volbrengen. Het is een combinatie van verschillende verschijnselen.
  • Voor mensen die problemen met zowel de bloedvaten als het hart hebben is een goede conditie van belang. Een goede conditie geeft een ‘gezond’ hart en vatenstelsel.
  • De fysiotherapeut is bewegingsspecialist en kan u begeleiden naar een goede conditie. Mogelijk heeft u bewegingsangst of loopt u te hard van stapel. Ook hierin begeleidt de fysiotherapeut u. Bewegen is de beste manier om hartfalen te voorkomen, iedere dag een half uur matig intensief bewegen draagt bij aan een goede gezondheid.

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

  • Voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen er klachten rondom het bekken, lage rug en benen ontstaan. In veel gevallen verdwijnen deze klachten na de bevalling vanzelf. Bij aanhoudende klachten kan de fysiotherapeut hulp bieden. De bekkenklachten zijn meestal niet continu aanwezig, maar treden op, na (te) lang aanhouden van een houding of beweging zoals staan, lopen en zitten. Andere kenmerken van bekkenpijn zijn startpijn en napijn. Dit kan flinke beperkingen geven in het dagelijkse leven.
  • Ten gevolge van de zwangerschap kunnen er ook problemen bij het plassen en ontlasten ontstaan. Dit kan komen door het niet goed functioneren van bijvoorbeeld de bekkenbodemspieren.

Bekkenbodemklachten

Bij bekkenbodem therapie wordt de behandeling gericht op de klachten in het hele gebied van buik, bekken en lage rug. De spieren die zich hier bevinden werken nauw samen met de buik- en rugspieren en spelen een grote rol in uw houding en manier van bewegen. Bovendien hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen, ontlasten en vrijen..